Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1103 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
adamkrysiak napisał:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_Norwegians

To bylo chyba troche wiecej niz tylko spinacz

mi się ten najbardziej podoba z Norwegów
Jan Garbarek, musician
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Henry Lawson, author
Madina Salamova, Russian-born author
Alexander Rybak, singer, actor, violinist, pianist,
Tommy Wirkola, film director
Hans Ström (1726–1797), zoologist
Ludwig Sylow (1832–1918), mathematician
Niels Treschow (1751–1833), philosopher
Caspar Wessel (1745–1818), mathematician

sami etniczni norwedzy
no i jeszcze powody do dumy

Vidkun Quisling, WWII 'prime minister' by coup d'état
Belle Gunness, serial killer
Anders Breivik, Mass Murderer
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
Imperator1988 napisał:
@Crow: A skad wiesz kim on jest? Czyzbys znowu ocenial inteligencje na podstawie ukonczenia studiow o takim lub innym kierunku? A potem mowisz ze ktos inny to robi, podczas gdy sam sugerujesz ze SENTEX nie moze byc inzynierem, poniewaz wedlug ciebie jego styl pisania niektorych postow to wyklucza?

Nie mam pojecia kim jest SENTEX lecz watpie abys znal go osobiscie chyba ze sie myle wiec zawsze mozesz poprawic i powiedziec ze go znasz i wiesz kim jest.

Nigdy nie ocenialem inteligencji na podstawie studiow. To on przeciez caly czas szasta watpliwym tytulem inzyniera, tak samo zreszta jak i ty tytulem prawnika Oceniam natomiast jego inteligencje na podstawie jego wypowiedzi, znikomej zdolnosci do wyciagania wnioskow i zerowej zdolnosci do powiazywania faktow. Hm ..... wlasciwie to nie ma tu co oceniac bo nawet sladu inteligencji u niego nie ma. To jest najprawdopodobniej bledem bo staram sie dostrzec cos czego nie ma Smutne to.....ale prawdziwe.
Czy w twoim "idealnym kapitalizmie" nie ma miejsca na wolnosc slowa? )))))) Przeciez nikogo nie obrazam, tylko konstatuje fakty Beak inteligencji u niego, nie jest przeciez zadnym przestepstwem i niech sobie jej nie ma.
No i jest bardzo chamski, wrecz nieprzyjemny i prymitywny. I moje chamstwo wcale go nie usprawiedliwia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
340 Postów
Sigurd I
(tosenevrati)
Stały Bywalec
patim napisał:

Polak to brzmi dumnie i tego sie trzymajmy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Crow: Alez ty przeciez poddajesz w watpliwosc to ze on jest inzynierem na podstawie tego jak oceniasz jego inteligencje. Masz oczywiscie prawo do pelnej wolnosci slowa.... lecz pozniej sie niewypieraj iz uwazasz ze studia sa jakims wyznacznikiem inteligencji.... i ze jesli ktos w twojej ocenie nie jest dosc inteligetny to watpisz czy ukonczyl studia....

Pozatym SENTEX poprostu zniza sie do poziomu chamstwa folkenorskow..... W innych watkach wypowiada sie calkiem inteligetnie.... A widocznie SENTEX nieczuje potrzeby prowadzenia politycznej dyskusji ktora ma ladnie wygladac dla osob niezdecydowanych lub postronnych.... a ze wscieklosc jest w nim silna (sluszna wscieklosc jest pozytywna bo daje sile zarowno przeciw wroga osobistym jak i wroga kraju/rasy/kultury) wiec wyraza ja wobec tych ktorych wedlug swojej oceny np. uznaje za pronorweskich wrogow Polskosci....

Takie ja mam wrazenie a jaki ma cel w tym co pisze SENTEX to tylko on moze wiedziec....

A twoje wypowiedzi Crow niesa faktami chyba ze mowisz cos o sobie lub tez cos naukowo udowodnionego... tak to poprostu tworzysz sobie wlasne fakty wedlug tego co podpowiada ci twoj "socjalistyczny umysl" (to nie jest fakt, tylko moja subiektywna opinia na podstawie tego jak sie wypowiadasz).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
Ladnie, bardzo ladnie tylko wybacz ...... nie jestem w stanie zrozumiec dlaczego jakas pozytywna wypowiedz o Norwegi jest jednoznaczna z wyrazeniem nienawisci do Polski. Jak dla mnie, jest to nieracjonalne i nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia. Chyba ze masz inna teorie na ten temat

Sluszna wscieklosc? ? Strasznie fajna masz te definicje. Zalecam publikacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Ta wypowiedz o prawniku to chyba jego kolejna proba zakwestionowania tego ze jestem kim jestem co kazdy kto dluzej przegladal forum dobrze wie (bo ktos "uprzejmy inaczej" raczyl kiedys to opublikowac.... bo wstydzac sie wlasnej mordy wolal wkleic moja).

Co do wscieklosci to moim subiektywnym zdaniem jest bardzo przydatna kazdemu czlowiekowi aby mogl skutecznie zachowac wlasna osobowosc i nieulegac naciska przeciwnikow.... Do tego wscieklosc pomaga czlowiekowi zawsze byc zmotywowanym i nigdy niepopadac w marazm czy tez nieefektywnosc lub brak checi dazenia do tego by osiagnac cos wiecej....

A wyrazanie sie dobrze o norweskim socjalizmie (pomimo upierania sie ze socjalista sie nie jest) i uznawanie tego co norweskie za lepsze od tego co Polskie, czy tez szydzenie z osob o patriotycznym nastawieniu jest wystarczajace do uznania pronorweskiego nastawienia.... Chociaz oczywiscie nie az takiego volksdeutschowskiego nastawienia jakie jasta prezentuje wobec Polski i wszystkiego co Slowianskie.... lecz wystarczajacego aby uznac to za nastawienie anty-Polskie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
Czyli, dla wyjasnienia
Jestes absolutnie zdania ze pozytywne wyrazanie sie o norwegi jest rownoznaczne z nienawiscia do Polski?
Hm.jezeli tak, to jestes bardziej socjalistyczny niz socjalisci. To przeciez oni mieli haslo...........jezeli nie jestes z nami to jestes wrogiem Ty pieprzony komunisto !!!!!!!!!! Wreszcie sie wydalo.
(Dla informacji podam ze to zart. Watpliwej jakosci ale zart
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Chodzi o uznawanie tego co Norweskie za lepsze od tego co Polskie a nie samo pozytywne wyrazanie sie o Norwegii.... Przyznaje ze byc moze troche za szybko dochodzi do uznania niektorych stwierdzen za "anty-Polskie" najwidoczniej pod tym wzgledem jasta odniosl sukces swoimi wypowiedziami.... bo udalo mu sie wplynac na to ze wypowiedzi na tym forum ktore brzmia zbyt pro-norwesko sa zbyt szybko kategoryzowane jako "poglady takie jak jasty" czyli anty-Polskie i anty-Slowianskie ....

Lecz coniektore twoje wypowiedzi oraz negatywne wyraznia na temat Polskiego patriotyzmu wydaja sie byc czyms wiecej niz "pozytywnym wyrazaniem sie o Norwegii".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok